Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/worldcongress.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Waar voordelig een vergaderlocatie op Schiphol boeken? | World congress

Een goede vergaderlocatie is voor alle vergaderingen van belang. Denk er maar eens aan als je uren achter elkaar moet zitten en scherp moet zijn in de vergadering. Dan wil je een fijne plek hebben waar je die focus ervaart. Hoe richt je een vergaderlocatie goed in en waar kun je voordelig een vergaderlocatie op Schiphol boeken? Dat lees je in dit artikel.

Meubilair en uitstraling van een vergaderruimte

Weet je nog die vergadering die meerdere uren duurde? Je zat op een harde stoel en kon daardoor je hoofd er niet bij houden. Zorg tijdens een vergadering voor fijne stoelen. Welke stoelen heb je nodig in een vergaderruimte? Er zijn twee belangrijke factoren voor comfortabel vergadermeubilair. Voorkom dat het vergadermeubilair lichamelijke klachten veroorzaakt. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg elleboogruimte is. Zo kun je vrij en comfortabel deelnemen binnen de vergaderruimte. Denk ook aan de uitstraling van de vergaderruimte. Gebruik van kleuren is een belangrijk detail voor de sfeer in de vergaderruimte. Welke kleuren moet je kiezen voor een formele indeling? Ga in dat geval voor zwarte, grijze of bruine tinten. Wil je wat lossere kleuren? Ga dan voor blauw of oranje. Wil je zelf geen vergaderruimte realiseren? Dan kan je altijd voordelig een vergaderlocatie op Schiphol boeken of kijk hier voor een andere inspirerende vergaderlocatie.

Kijk naar de opstelling van een vergaderruimte

De opstelling van vergaderruimtes kan op veel manieren. Bedenk in de voorbereiding van een vergadering wat voor jouw situatie het handigste is. Waarom is de inrichting van de vergaderruimte zo belangrijk? Een optimale inrichting zorgt voor meer productiviteit en betrokkenheid. Dat wil je toch optimaal benutten tijdens jouw vergadering? Er zijn verschillende vergaderopstellingen. Sommige opstellingen zijn beter voor een kleinere groep. Andere indelingen zijn geschikter voor een grotere groep. Voorbeelden hiervan zijn:

  • U-vorm vergaderopstelling
  • Blokopstellingen
  • Carré opstelling
  • Theater vergaderopstelling
  • Ronde opstelling
  • Staande vergadering

Formeel versus informeel tijdens een vergadering

Creëer verschillende vergaderopstellingen voor formele en informele vergaderingen. Heb je een belangrijke vergadering die formeel moet blijven? Zorg er dan voor dat de ruimte afgesloten kan worden. Je wil immers dan niet tijdens de vergadering gestoord worden. Mensen delen namelijk sneller gevoelige informatie of belangrijke gegevens binnen een afgesloten ruimte. Formele vergaderingen kunnen daarnaast vaak lang duren. Zet ergonomisch verantwoorde stoelen in de vergaderruimte. Zo houd je de vergadering beter vol en is iedereen tijdens de bijeenkomst scherper.

Bereid je een creatieve brainstormsessie voor? Zorg ervoor dat een informele vergadering in een open vergaderruimte plaatsvindt. Er worden minder gevoelige zaken besproken en mensen hebben voor hun creativiteit meer ruimte nodig. Hierdoor is een hartelijke vergaderruimte de ideale plek voor informele vergaderingen. In een open vergaderruimte hangt er een open en gezellige sfeer en zal het team creatiever zijn en meer samenwerken. Voor een informele vergadering is een staande vergadering ook een hele goede optie. Iedereen is wat losser en kan makkelijker nadenken. Maar een inspirerende ruimte met zitzakken of een speelse zithoek is ook effectief. Let maar eens op hoe het de creativiteit kan stimuleren! Of ga vergaderen op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld op Schiphol. Bekijk vooraf waar je voordelig een vergaderlocatie op Schiphol kan boeken.