Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/worldcongress.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wil jij een lening afsluiten? | World congress

Een lening afsluiten doe je natuurlijk niet zomaar. Hiervoor zit vaak een (behoorlijke) financiƫle reden achter. Zij komt het vaak voor dat men geld lenen wil vanwege een auto die defect is. Maar ook wanneer het de hoogste tijd is om de keuken eens grondig aan te pakken. Vaak zijn dit kosten waar niet eerder aan gedacht werd. Zonde, want een klein budget achter de hand houden is niet alleen prettig voor jezelf. Maar vooral zodat je niet voor een verrassing komt te staan!

Maar hoe kom je er nu achter waar je het beste geld kunt lenen? Je bent immers op de hoogte dat er ook rente bij komt kijken wat betaald moet worden. Maar waar sluit je het af? Bovendien de belangrijkste vraag; Bij wie sluit je dit af? Kortom, tijd voor een grondig onderzoek!

Vergelijk aanbieders met elkaar!

Wij als mens zijn allemaal verschillend. Waarom zou je dan als geldverstrekker wel hetzelfde zijn? Iedere bank noch verstrekker hanteert zijn of haar eigen regels. Dit houdt dus ook in dat je bij een verstrekker misschien andere rentes zal moeten betalen. Ga dus eerst goed op onderzoek uit om te achterhalen bij welke bank je voordeliger uit bent. Een lening afsluiten betekent ook direct dat je standaard meer zal betalen dan wat je hebt aangevraagd. Dit heeft te maken dat de rente nog bovenop het leenbedrag komt. Dit wordt vaak over het hoofd gezien.

Het belangrijkste van allemaal is dan toch zeker te weten dat geld lenen de enige oplossing is op dat moment. Wanneer jij dit kan bekostigen, dan zal het geen probleem mogen opleveren. Een aanvraag indienen zegt ook niet direct dat het geheel rond is en dat je het geld binnenkort kunt verwachten. Sterker nog, er zal eerst een onderzoek uitgevoerd worden om te achterhalen of dat je het wel kunt betalen.

Heb jij bijvoorbeeld een hoge hypotheek en zoek je een lening voor de verbouwing. Dan is de kans groot dat je dankzij de hypotheek niet in aanmerking komt voor een lening. Erg vervelend, maar het is puur ter bescherming van jezelf. Het BKR zorgt er dan voor dat jij het alsnog allemaal kan betalen. Door een lening af te wijzen wil natuurlijk niet direct zeggen dat je niet geholpen wordt. Zo kan je dan kiezen om bij een andere aanbieder jouw aanvraag in te dienen. Het kan zo zijn dat deze aanbieder het wel goedkeurt en jou het voordeel van de twijfel geeft.

Bedenk goed waarom je geld wilt lenen

Geld lenen lijkt vrijwel onschuldig en dat is het ook. Maar houdt het wel goed in de gaten dat er ook rente betaald moet worden. Ook de hoogte van het bedrag wat je wilt lenen is belangrijk om te onthouden. Ga niet extra lenen wanneer dit niet nodig is want geld lenen kost nog altijd geld.